Poveste pentru noi

Astăzi am ales să împărtășesc cu voi o poveste tibetană care răspunde și creșterii noastre și a relației dintre noi și copiii noștri dar și dintre noi cu noi înșine!

“Într-o zi un bătrân înțelept și-a întrebat adepții:

– De ce țipă oamenii unii la alții când sunt supărați?

Bărbații s-au gândit pentru câteva momente:

– Pentru că ne pierdem calmul, a spus unul, de aceea țipăm.

– Dar de ce să țipi când cealaltă persoană este lângă tine? întrebă omul înțelept, nu este posibil să-i vorbești cu voce joasă? De ce țipi la o persoană când ești supărat?

Bărbații au dat alte răspunsuri, dar niciunul nu l-a mulțumit pe înțelept. În cele din urmă el a explicat:

– Când doi oameni sunt supărați, inimile lor pleacă departe. Pentru a acoperi distanța trebuie să strige, ca să se audă. Cu cât sunt mai supărați, cu atât mai tare vor trebui să țipe ca să se audă unul pe celălalt de la mare distanță.

Apoi înțeleptul a continuat:

– Ce se întâmplă când doi oameni se îndrăgostesc? Ei nu țipă, dar vorbesc încet, de ce? Inimile lor sunt atât de aproape. Distanța dintre ei este foarte mică.

Omul înțelept a zâmbit și a spus:

– Când se îndrăgostesc și mai mult, ce se întâmplă? Ei nu vorbesc, ci doar șoptesc și devin și mai aproape în dragostea lor. Într-un final, nici nu au nevoie să șoptească, doar se uită unul la altul și atât. Așa sunt doi oameni apropiați când se iubesc…

  • Când te cerți nu-ți lăsa inima să plece, nu spune cuvinte care te distanțează mai mult, poate veni o zi în care distanța este atât de mare încât să nu mai găsească drumul înapoi. Adu-ți aminte să te întorci la tine și să aduci inima în prezent către tine! Nu lasă supărarea sa-ți ducă inima prea departe. Acei doi oameni care se ceartă, în primul rând sunt două părți din tine care te întregesc. La fel se întâmplă și cu propriul tău copil. Vorbește-i din inimă!