Pentru părinți

E despre mine!

Parinte care ma vindec mai intai pe mine!

Cere prima data de la tine rabdare, intelegere, respect si toate cate mai ai nevoie. Apoi poti cere copilului tot ce iti doresti.

Se spune ca trebuie sa dai celorlalti iubirea pe care tu nu ai primit-o. Si cum se face asta? Cum poti da din ceva ce nu ai? Cum poti da ceva daca nu stii sa dai si nu ai vazut cum se da?

Asa e si cu educatia parentala. I se spune parintelui sa dea. Sa ofere intelegere, sa ofere rabdare, sa ofere spatiu, sa ofere …

Intai de toate cred ca e nevoie de a ne reeduca, reaminti, de a ne revedea pe noi.

Cine suntem?

Ce simtim?

Cand simtim ceva de ce avem anumite reactii?

Ce sta in spatele unei frici?

Dar in spatele unei dorinte?

Imi doresc pentru copilasul meu sa aiba aia sau cealalta, vreau copilul sa stie sa faca tot ce se poate face, vreau sa fie asa si pe dincolo.

STOP

Dar ce vrei tu pentru tine, te-ai intrebat, inainte de a stabili dorinte pentru altcineva? Cum iti explici toate acestea?

Ofera-ti, drag parinte, mai intai tie iubire, respect, ingaduinta, incredrere si dupa toate astea vei putea oferi si puiului tau. Vei avea de unde.

Daca nu o vei face, copilul iti va arata de ce ai nevoie insa le vei numi neplaceri si greutati. Le vei numi neintelegeri pentru ca te vor scoate din zona de confort.

Imbratiseaza-ti copilasul si multumeste-i pentru toata iubirea care ti-o ofera intai de toate el tie.

Pentru lectia asta minunata.