Părinții, cei mai puternici oameni

Suntem unici.
Hai sa ne reamintim asta. Suntem fiecare in parte, unici. Ne-a pus Dumnezeu in familie si neam ca sa nu ne speriem si sa nu ne cuprindă teama de aceasta putere și totuși sa aparținem.

Dar oare ce este aceasta unicitate?

Ea este cea mai personală forță.

Avem in noi o viața (cel puțin) in care suntem unici prin tot ceea ce facem, prin tot ceea ce simțim și modul in care simțim.

Unicitatea este puterea care clădește din noi specialul, acel deosebit de orice altceva și de oricine altcineva.

Cât de conștienți suntem de unicitatea asta?

Prea puțin.
Și asta pentru ca nu mai suntem acordați la noi înșine, nu suntem in echilibru personal, neacceptând insușirile, gândurile ori faptele care ne diferențiază.

Ce putem face?

Un lucru pe care-l putem face ca și părinți este sa-i observam pe cei mai mici dintre cei mici și modul lor de manifestare. Aceștia nu se gândesc ca nu sunt suficient de buni, frumoși sau apți. Nu își doresc sa fie ca si ceilalți. Ei pur și simplu trăiesc. Dorința lor este de descoperire.

Și atunci ce fac copiii in unicitatea lor?

1. Se bucura pentru ce reușesc sa facă și repeta acțiunea respectiva, noi adulții am putea spune, la nesfârșit. Deci apreciază punctele forte și nu neaparat pe cele slabe.
2. Nu se dau bătuți. Continua sa exerseze mișcări complexe, precum mersul in picioare, fără sa rămână jos prea mult timp atunci când cad.
3. Nu se compara cu alți copii. Se uita si analizează ce fac cei din jur, dar asta pentru a învăța prin observare iar apoi aplica după propriile forte.
4. Nu le este frica sa greșească. De fapt ei nici nu au percepția aceasta la început, ei cred ca pot și încearcă. Principiul încercare-eroare este in esența lor și conform acestuia cu cât numărul de încercări crește, cu atât numărul erorilor descrește.
5. Mintea lor rămâne mereu deschisă spre noi informații prin intermediul cărora unicitatea lor poate explora exact ceea ce-i preocupă asimilând un volum uimitor de informații intr-o perioadă scurtă de timp.

Bucuria, perseverenta, observarea, determinarea și deschiderea sunt doar câteva din elementele care ne pot ajuta sa ne reamintim și sa ne reîntoarcem la ceea ce suntem in esență, la unicitatea noastră.

Pas cu pas alături de copiii noștri să ne dăm voie să conștientizam specialul din noi.

Părinții sunt cei mai puternici oameni ai planetei și asta pentru ca, un pui mic și gingaș de om, i-a ales ca sa-l aibă in grijă, în creșterea lui.