Articol scris pentru Clujul Copiilor

Interviu realizat de Ale Magyasi pentru Clujul Copiilor

Cât de importantă este educația timpurie?
Ce înseamnă educație timpurie?

Potrivit specialiștilor cea mai importantă perioadă pentru dezvoltarea creierului o reprezintă primele 1000 de zile de viață, când se formează 80% din legăturile neuronale. Atunci, se pun bazele relațiilor de atașament, se învață abilități și modele comportamentale, iar copiii se dezvoltă la adevăratul lor potențial

Toți ne dorim copii sănătoși, isteți, care să ne bucure prin ceea ce pot să facă sau prin felul cum se poartă și cum gândesc. Astfel, în primii ani de viață, părintele are un aport deosebit în dezvoltarea normală și deplină a copilului, respectând ritmul propriu de dezvoltare a acestuia, nevoile afective, capacitatea de a interacționa cu ceilalți, încurajarea explorărilor și sprijinirea copilului în acumularea deprinderilor si cunoștințelor.

Centrul educațional din Cluj-Napoca Ghidusel- centru educational pentru copii si bebelusi 0-3 ani oferă acces la interacțiunea cu profesioniști din educație timpurie, încurajându-i pe proaspeții părinți, ca primi educatori ai copilului, să descopere beneficiile pe care educația timpurie le aduce în dezvoltarea psiho-emoțională și intelectuală a copilului.

Mulțumim Carmen Cojan, manager al centrului Ghidușel pentru interviul acordat comunității noastre, dar și tuturor celor interesați de educație timpurie.

Vizualizează toate aparițiile media