Acomodarea la gradiniță

𝐈𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐢𝐭𝐚…

Imi va fi greu sa il vad suparat…

Nu suport sa il aud plangand…

Nu vreau sa creada ca il abandonez…

Ma napadesc trairile din copilaria mea…

Stiu ca eu nu sunt pregatita…

Il voi lasa la usa gradinitei,

Va sta singur.

Daca nu il vor intelege.

Copilul meu nu are atata rabdare.

Copilul meu nu sta locului.

Copilul meu nu sta fara mine, clar.

Copilul este timid.

Copilul este alaptat.

Copilul nu stie sa vorbeasca.

Copilul nu stie sa manance singur.

Copilul se sperie usor Etc.

Scriu toate astea cu o luna inainte de inceperea gradinitei pentru a avea timp de o detoxifiere emotionala.

Si cand spun asta ma refer la noi parintii. Avem nevoie de o perioada in care sa ne constientizam emotiile  copilariei, ale despartirii si ale colectivitatii.

Constientizarea presupune o acceptare a ceea ce a fost, dar care acum nu mai exista decat daca continuam sa le mentinem alimentate din propria noastra energie. Iar daca nu ne debarasam de ele le vom da mai departe copiilor nostri carora le vom ingreuna adaptarea.

Aceasta etapa este una din momentele in care avem posibilitatea sa cladim si sa consolidam si mai mult relatia dintre noi si copii. Atat a noastra cu proprii copii cat si a noastra cu copilul nostru interior.

Luati luna august si planificati un moment in fiecare zi in care sa il dedicati amintirilor din prima copilarie si mai cu seama prima data cand ati mers la gradinita.

Ori aduceti-va aminte intamplari din acea perioada, cladirea, curtea gradinitei, doamnele educatoare, copiii, zgomotele, cantecelele, paharele si farfuriile din inox si sunetul lor, plansul de copil, fuga, revolta, teama, curiozitatea.

Ce emotii traiti reamintindu-va toate acestea? Ce anume din toate astea proiectati asupra copilului si asupra marii etape prin care va trece?

Si acum vin si va intreb:

Cand o prajitura este buna? Cand se gateste cu cele mai toxice ingrediente sau cand sunt adaugate cu atentie si cu iubire produsele de cea mai buna calitate?

La fel se intampla si cu aceasta etapa ” mersul la cresa/gradinita/scoala”. Gandurile si intentiile care sunt proiectate asupra-i, acelea se vor materializa.

𝐈𝐦𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐬𝐚 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐨 𝐝𝐞𝐭𝐨𝐱𝐢𝐟𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐥𝐢𝐛𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐬𝐢 𝐮𝐧 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐜𝐫𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞𝐩𝐜𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐬𝐢 𝐦â𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐧𝐮𝐦𝐚𝐢 𝐝𝐞 𝐢𝐮𝐛𝐢𝐫𝐞.